Гвинтокрили Мі-8 уникали ураження російського винищувача: в ЗСУ розказали, що відомо про авіатрощу на Донбасі

Гвинтокрили Мі-8 уникали ураження російського винищувача: в ЗСУ розказали, що відомо про авіатрощу на Донбасі

Доповнено
Гвинтокрил Мі-8
Фото ілюстративне. Фото: УНІАН

Пілоти, які загинули в авіакатастрофі на Донбасі 29 серпня, виконували бойове завдання на гвинтокрилах Мі-8, повідомив Суспільному Донбас начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Він підтвердив інформацію, що авіатроща сталася у Краматорському районі Донецької області.

"Два гвинтокрили Мі-8 виконували бойове завдання. Під час того, як вони летіли на завдання, відбувся виліт російського винищувача Су-35. Для того, аби уникнути імовірного ураження, вони заходили на посадку і сталася авіакатастрофа", — розказав Євлаш.

За його словами, внаслідок чого саме сталася авіакатастрофа, наразі невідомо: працює комісія, деталі будуть встановлені згодом.

Розслідування справи про авіакатастрофу Мі-8 на Донеччині

Вдень 31 серпня ДБР повідомило про розслідування авіакатастрофи двох військових гелікоптерів МІ-8 на Донеччині. За даними слідства, два військових Мі-8 впали під час виконання бойового завдання: загинули шість військовослужбовців ЗСУ.

Справу розслідують за фактом порушення правил польотів або підготовки до них (ст. 416 КК України).

"Особлива увага буде приділена вивченню технічного стану гелікоптерів та дотриманню правил підготовки до польотів. Також вивчатиметься версія диверсії або ураження вертольотів ворогом. Профільні фахівці проведуть ретельну діагностику бортових самописців", - розказали в Держбюро розслідувань.

У справі вже призначена низка експертиз, проведені невідкладні слідчі дії.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.

Процесуальне керівництво за розслідуванням здійснює Донецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Що відомо про загибель двох екіпажів на Донбасі

29 серпня на Бахмутському напрямку загинули шестеро пілотів із 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського. Сталося це під час виконання бойового завдання, повідомив речник бригади Євген Ракіта.

Полеглі мали офіцерські звання. Один з них — родом із Полтавщини, решта – з інших регіонів України.

На початок